Ex -Yu

Italijani vratili migrante otmičare Sloveniji

Italijani vratili migrante otmičare Sloveniji
Foto: Ilustracija | Italijani vratili migrante otmičare Sloveniji

LJUBLJANA - Slovenačka policija potvrdila je danas da joj je italijanska policija predala trojicu stranih državljana osumnjičenih za ilegalni prelaz granice i za otmicu 79-godišnjaka iz sela Mali Nerajec u opštini Črnomelj, čijim su automobilom juče pobjegli u Italiju.

Kako prenosi Hina, riječ je o 25-godišnjem Marokancu i dvojici državljana Alžira, obojici starih 18 godina.

"Italijanski organi su ih već predali slovenačkoj policiji i oni se nalaze se u pritvoru u Kopru", rekao je na konferenciji za novinare šef odeljenja za organizovani kriminal Tomaž Peršolja.

Policija traga za četvrtim osumnjičenim, osobom koja je, prema navodima otetog, izašla iz automobila nedaleko od granice s Italijom, gdje su i oslobodili otetog muškarca.

Istragom je ustanovljeno da su osumnjičeni u srijedu prišli 79-godišnjaku u njegovom vinogradu i zamolili ga za vodu, a nakon toga mu preteći nožem oduzeli ključeve automobila, vezali ga i ugurali u prtljažnik, objasnio je Peršolja.

Nakon višesatne vožnje skoro do italijanske granice, kod sela Prelože kod Lokve, pustili su ga iz automobila i oslobodili konopca kojim je bio vezan, navode u slovenačkoj policiji.

Italijanska policija je osumnjičene migrante uhapsila u Bazovici kod Trsta, dok za četvrtim iz grupe traga slovenačka policija.

Zamjenik upravnice slovenačke policije Jože Senica rekao je da je kontrolom ustanovljeno da je policija svu trojicu otmičara već imala u postupku krajem prošlog mjeseca, kada su, pošto su u Sloveniju ušli ilegalno, vraćeni hrvatskoj policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije