Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Italijanski policajci osumnjičeni da su ukrali 195.000 evra u Hrvatskoj

Italijanski policajci osumnjičeni da su ukrali 195.000 evra u Hrvatskoj
Foto: Pixabay | Italijanski policajci osumnjičenij za pljačku tešku 195.000 evra u Hrvatskoj
Tanjug

PULA - Trojica Italijana osumnjičeni za krađu više od milion kuna s kojima su htjeli da pobjegnu iz Hrvatske i još trojica njihovih sunarodnjaka koji su im u tome pomagali, završili su u policijskom pritovoru, saopštila je danas istarska policija.

Prema policijskim podacima, u srijedu oko 13 sati, na granični prelaz Kaštel pristupio je 31-godišnji italijanski državljanin koji je prijavio da mu je u Puli ukradena veća količina novca i da se počinioci kreću prema graničnom prelazu kako bi s ukradenim novcem otišli u Italiju.

Ubrzo su na granični prelaz Kaštel stigla šestorica italijanskih državljana, koje su policijski službenici uhapsilii zbog sumnje da su 31-godišnjem italijanskom državljaninu oteli više od milion kuna (140.000 evra), prenosi agencija Hina.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su trojica Italijana, od 46, 39 i 36 godina, u srijedu u prepodnevnim satima ispred poslovnice banke na Šijanskoj cesti u Puli muškarcu ukrali novac nakon što je s računa podigao više od milion kuna. Potom su automobilima krenuli prema granici u čemu su im pomogla još trojica Italijana (42, 38 i 35 godina).

U policiji ističu da su zahvaljujući brzoj reakciji osumnjičeni spriječeni da prijeđu granicu, uhapšeni i po završetku kriminalističkog istraživanja, 3. decembra u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu istarske policije.

Prema pisanju italijanskih medija, radi se o pljački od oko 195.000 evra, odnosno nešto manje od milion i po kuna.

Među uhapšenima su, navodno, i dvojica italijanskih policajaca i jedan pripadnik karabinjera. Italijanski mediji takođe navode da su dvojica muškaraca napala preduzetnika ispred jedne banke i ukrala torbu s velikim iznosom novca.

Novac su potom predali ostalima koji su se nalazili u automobilu i odmah počeli da bježe.

Za sada je nejasno šta su trojica italijanskih policajaca radili u Hrvatskoj, kako su prešli granicu za vrijeme strogih epidemioloških mjera i da li su imali pomagača na hrvatskoj strani, navode italijanski mediji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije