Ex -Yu

Iz Republike Srpske deset smještajnih kontejnera za Hrvatsku

Iz Republike Srpske deset smještajnih kontejnera za Hrvatsku
Foto: Tanjug/AP | Iz Republike Srpske deset smještajnih kontejnera za Petrinju
Srna

PETRINJA - Srpsko narodno vijeće u Hrvatskoj osiguralo je preko Republike Srpske i predsjednice Srpske Željke Cvijanović deset smještajnih kontejnera za porodice ugrožene razornim zemljotresom u Hrvatskoj, rekao je danas potpredsjednik hrvatske Vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke Boris Milošević.

"Ovi smještajni kontejneri danas će stići preko graničnog prelaza Kozarska Dubica, a dolazi i jedan šleper građevinskog materijala", rekao je Milošević novinarima u Petrinji.

On kaže da je prvi zadatak obezbijediti kontejnere, šatore i privremeni smještaj, a onda mora krenuti brza obnova pri čemu treba voditi računa da građani pogođeni zemljotresom budu rasterećeni od davanja.

"Pokušaćemo maksimalno pomoći građanima i rasteretiti ih obaveza, te im osigurati dostojanstven dom", poručio je Milošević.

On je dodao da će se Vlada Hrvatske zalagati da se krene u brzu obnovu sa što manje administracije.

On je naveo da će se danas sastati i s parohom Srpske pravoslavne crkve u Petrinji, kojem je porušen dom, te obići sela Bliniju i Donju Bačugu.

"Situacija je teška, puno je problema, sela su raštrkana, ali pomoć je sve organizovanmija i dolazi sad i u sva ta sela", rekao je Milošević.

On kaže da nema informacije o tome koliko je ljudi ostalo bez svojih domova i koliko ih je smješteno u alternativnim smještajima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije