Ex -Yu

Iz Zimbambvea mogu u Crnu Goru, iz Srbije i dalje ne

Iz Zimbambvea mogu u Crnu Goru, iz Srbije i dalje ne
Foto: N.N. | Iz Zimbambvea mogu u Crnu Goru, iz Srbije i dalje ne
N.N.

PODGORICA - Od sutra bez ograničenja u Crnu Goru mogu doći državljani Azerbejdžana, Bjelorusije, Kanade, Rusije, Ukrajine i Zimbabvea.

Državljani Azerbejdžana, Bjelorusije, Kanade, Rusije, Ukrajine i Zimbabvea od sutra mogu slobodno da ulaze u Crnu Goru, bez dodatnih ograničenja, objavilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, prenose Vijesti.

Oni se nalaze na novoj listi zemalja čijim državljanima je dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok Srbije na istoj i dalje nema.

Ulazak u Crnu Goru omogućen je svakom državljaninu Crne Gore sa prebivalištem u Crnoj Gori i strancu sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori:

Bez dodatnih ograničenja ako ispunjava sva tri sljedeća uslova: 1: rezident je neke od država sa "zelene liste" ili je boravio najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru u državi sa "zelene liste", i 2: nije u periodu od 15. dana prije ulaska u Crnu Goru do dana ulaska boravio u nekoj od država izvan "zelene liste", i 3: nije putovao u neku ili kroz neku od država izvan "zelene liste" osim u tranzitu (tranzit je proputovanje bez zadržavanja, što se dokazuje uvidom u putni dokument).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije