Ex -Yu

Izbori u Srbiji najvjerovatnije 19. ili 26. aprila?

Izbori u Srbiji najvjerovatnije 19. ili 26. aprila?
Foto: N.N. | Ilustracija

BEOGRAD - Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) izjasniće se na sjednici 29. decembra o datumu održavanja sljedećih parlamentarnih izbora, a kao najvjerovatniji datumi pominju se 19. ili 26. april, piše "Blic" pozivajući se na neimenovani izvor.

List u današnjem broju navodi da će vladajuća stranka 29. decembra održati sjednicu Glavnog odbora stranke, kada će se članovi izjasniti o datumu parlamentarnih izbora, a biće predstavljena i nova lica među naprednjacima.

Izvor dnevnika iz vrha SNS-a kaže da će sjednica GO stranke biti prilika da se analiziraju rezultati, ali i da se govori o planovima.

"Razgovaraćemo o najboljem mogućem datumu za održavanje parlamentarnih izbora nakon što su završeni razgovori vlasti i opozicije uz posredovanje evropskih parlamentaraca", kaže taj izvor.

On napominje da je, kako sada stvari stoje, najvjerovatnije da izbori budu održani 19. ili 26. aprila.

Izvor "Blica" dodaje i da bi na sjednici trebalo da bude predstavljeno oko dvadesetak novih ljudi.

Kako navodi, riječ je o mladim članovima stranke koji su do sada prolazili obuku i koji su svojim zalaganjem zaslužili da preuzmu veću odgovornost.

"Svi oni biće na listama ili za republički parlament ili za lokalne skupštine. To će biti način da im stranka pokaže da vrijednuje njihov rad", dodaje izvor lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije