Ex -Yu

Čovjeka zazidali u kući, supruga i sin ostali vani

Čovjeka zazidali u kući, supruga i sin ostali vani
Foto: Ilustracija | Izgubio imovinski spor pa se zazidao u kuću

Moj suprug (57) je zazidan u kući, sa psom, a ja i sin astmatičar ne možemo unutra! Ne znam gdje ćemo spavati večeras. Sud nam je danas, prije par sati, zazidao ulazna vrata, rekla je Duška Perković.

Tragom njenog poziva u Biograd su otišli novinari portala "24sata.hr", u četvrt Slanica i zbilja, gdje su vidjeli čovjeka sa psom na balkonu te ženu i dijete izbezumljene u dvorištu ispred kuće. Pokazali su im zazidani ulaz i ulazna vrata odložena kraj bivšeg ulaza.

Čovjek i pas ostali su zazidani u kući bez ulaza. Postoji doduše drugi ulaz, ali je zaključan, a ključ je, kažu, kod suprugovog brata kojeg nema.

"Ali sve i da imamo ključ, ne bismo mogli do kata jer sam ja ranije zazidao unutrašnja vrata do stepeništa, iz straha od brata, da se odvojimo, te probio druga do dvorišta, ova koja su nam zazidali", dovikuje sa balkona Željko Perković, a supruga Duška dodaje:

"Moj suprug i njegova majka mijenjali su 1997. godine kuću u Vojvodini za ovu kuću koja pripada pola-pola svakome od njih, a dvije sestre su isplaćene i nemaju pravo na kuću. Mi nismo živjeli tu do smrti svekrve prije tri godine. Da bismo došli do kata, moramo proći hodnikom kroz prizemlje među sobama i dnevnim boravkom njegovog brata", pričaju oni. 

Tada je Željko zazidao ulaz na samo stepenište, kažu da su se bojali brata koji je, kako dodaju, znao da bude agresivan i otvorio ulaz sa druge strane stepeništa, direktno na dvorište. Ali sudskom odlukom, taj ulaz u četvrtak su zazidali. Željko i njegova kujica Klea ostali su zazidani u kući.

"Ljudi koji se bave ljudskim pravima rekli su nam da se to nije smjelo nikako dogoditi i da su mi supruga trebali silom izvući van! Ni pas nije obavio nuždu ne znam otkad", kaže Duška Perković.

Objašnjavaju da su presude u njihovu korist, ali da su neke obavijesti o ročištima stizale na adresu na kojoj odavno ne žive, u Kninu, te da je sud zaključio da su se "oglušili" i dali da se vrata zazidaju, odnosno da se stvar vrati u prvobitno stanje.

"Ali u prvobitnom stanju bio je otvoren prolaz kroz bratovo prizemlje! Ne mogu van, zazidali su me!", kaže Željko.

Njegov brat i jedna sestra su u Puli, a druga sestra u Sloveniji, a navode o sudskim sporovima u četvrtak poslijepodne nije bilo moguće provjeriti na sudu koji ne radi u poslijepodnevnim satima. Majka i sin će vjerovatno prespavati u autu.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije