Ex -Yu

Izlaznost na lokalne izbore u Hrvatskoj manja nego u prvom krugu

Izlaznost na lokalne izbore u Hrvatskoj manja nego u prvom krugu
Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN | Izlaznost na lokalne izbore u Hrvatskoj manja nego u prvom krugu
Srna

ZAGREB - U drugom krugu lokalnih izbora u Hrvatskoj do 11.30 časova na birališta je izašlo 14,09 odsto birača, dok je u prvom krugu, održanom prije dvije sedmice, do tog vremena izašlo je 15,47 odsto.

Najveći odziv je u Ličko-senjskoj županiji (21,25 odsto), zatim u Krapinsko-zagorskoj (18,47) i u Zagrebu (17,04 odsto).

Najmanja je izlaznost u Zagrebačkoj županiji (10,99 odsto), te u Virovitičko-podravskoj (11,45) i Istarskoj (11,54 odsto).

U Splitsko-dalmatinskoj županiji izlaznost je manja nego u prvom krugu - 13,64 odsto, prenio je portal Index.

Od gradova, najbolji odziv imaju Gospić (25,66 odsto), Sisak (19,46) i Varaždin 17,74 odsto.

U Splitu je do 11.30 glasalo 16,61 odsto birača, u Rijeci njih 13,24, a u Osijeku 11,17 odsto.

Organizacija "Gong", koja se bavi istraživanjem i analizama izbornog procesa, saopštila je da izborno jutro prošlo mirno.

Brojne pritužbe odnosile su se na kršenje izborne tišine, najčešće putem društvenih mreža i pojedinih portala.

Na zagrebačkoj Osnovnoj školi Borovje jutros je zatečen grafit neprimjerenog sadržaja, koji je škola odmah prefarbala.

Natpis "Spasimo Zagreb od komunista" dočekao je u nedjelju ujutro, na drugi krug lokalnih izbora, članove biračkog odbora na biračkom mjestu u Borovju.

"Takav natpis je jasan primjer kršenja izborne tišine, a predstavlja i uništavanje javnog dobra", naglasila je jedna od članica biračkog odbora.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije