Ex -Yu

Izvučena tijela dvije migrantkinje iz Dunava

Izvučena tijela dvije migrantkinje iz Dunava
Foto: Ilustracija | Izvučena tijela dvije migrantkinje iz Dunava

NOVI SAD - Tijela dvije mlade žene, koje su nestale sa još četvoro migranata jutros u Dunavu kada se prevrnuo čamac kojim su pokušali da pređu rijeku kod Karavukova kako bi stigli u Hrvartsku, izvučena su na obalu.

Tijela su izvukli policija i jedan ribar, a kako je potvrđeno Tanjugu, jedna od stradalih migrantkinja je 1991. godište.

Ovo je već treći nesreća slučaj od oktobra ove godine, u kojem su migranti nestali u rijeci, a iz Komesarijata za izbjeglice sa žaljenjem konstatuju da je ove godine više od 20 migranata život izgubilo u pokušajima da pređu granicu.

"Bilo je utapanja u Drini, Tisi, Dunavu, stradanja u cisterni, na vozu... To samo pokazuje kakvim su opasnostima spremni da se izlažu da bi stigli tamo gdje žele", izjavili su iz Komesarijata za Tanjug.

Kada je riječ o utapanjima, u novembru je došlo do gotovo identičnog nesrećnog slučaja poput jutrošnjeg, kada se prevrnuo čamac pun migranata kod Apatina, kod vikend naselja Vagoni.

Oni su pokušavali, takođe preko Dunava, da stignu do Hrvatske. Tada je na čamcu bilo desetak migranata, a šestoro je nestalo kada se plovilo, usljed velikog opterećenja, prevrnulo. Policija je tada, izlaskom na lice mjesta, zatekla osam migranata koji su isplivali iz vode.

Drugi nesrećan slučaj dogodio se 1. oktobra ove godine, kada su se utopila dvojica migranata kod Šida, u Sotskom jezeru. Tada je policiju pozvao čuvar brane na jezeru, a ronilačka jedinica Žandarmerije pronašla je tijela migranata. Oni su registrovani u Prihvatnom centru u Šidu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije