Ex -Yu

Jandroković: Hrvatska od Srbije očekuje konstruktivan dijalog

Jandroković: Hrvatska od Srbije očekuje konstruktivan dijalog
Foto: wikipedia.org | Jandroković: Hrvatska od Srbije očekuje konstruktivan dijalog

BARBAN - Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je danas da je Hrvatska pobijedila u nametnutom ratu i da je okrenuta budućnosti i želi da oda počast svakoj žrtvi, a očekuje da će i Srbija konstruktivnije učestvovati u tom dijalogu.

"Hrvatska je okrenuta budućnosti i mi želimo u prvom redu komemorirati svaku žrtvu”, rekao je Jandroković u Barbanu, komentarišući novinarima najavljeni odlazak potpredsjednika Vlade Tome Medveda u Grubore, selo u kojem su pojedinci iz hrvatskih jedinica počinili ratni zločin nad srpskim civilima.

Predsjednik Sabora kaže da je istorija dobro poznata i da se, kako je rekao, zna ko je bio agresor a ko je žrtva, prenosi Hina.

"Hrvatska je pobijedila u nametnutom ratu, mi proslavljamo naše pobjede ali isto tako želimo komemorirati svakog onoga koji je nevino ubijen", rekao je Jandroković, dodavši kako su hrvatske poruke vrlo jasne.

"Naše poruke su vrlo jasne - nije više lopta na našoj strani, očekujemo da će i Srbija puno konstruktivnije, okrenuta prema budućnosti učestvovati u tom dijalogu”, rekao je on.

Dodao je da se istorija ne može mijenjati i da svako nosi svoj dio odgovornosti, ali se zna ko je bio odgovoran za ratna stradanja na prostoru bivše države.

"To je istina do koje ćemo uvijek držati i uvijek o njoj govoriti, ali isto tako svi danas nakon dosta godina moramo razmišljati o žrtvama, o njihovim porodicama i iskazivati dužno poštovanje", zaključio je Jandroković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije