Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Janeva ostaje u pritvoru, Krivično vijeće odbilo žalbu

Janeva ostaje u pritvoru, Krivično vijeće odbilo žalbu
Foto: meta.mk | Janeva ostaje u pritvoru, Krivično vijeće odbilo žalbu
Tanjug

SKOPLJE - Krivično vijeće Krivičnog suda u Skoplju danas je odbilo žalbu za ukidanje pritvora šefici Specijalnog tužilaštva Sjeverne Makedonije Katici Janevoj, kojoj je juče određen pritvor od 30 dana zbog umiješanosti u slučaj "Reket“.

Kasno sinoć Janevoj je određen pritvor od 30 dana na zahtjev skopskog Tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlaščenja.

Janeva je trećeosumnjičena u istrazi "Reket". Ona je, prema navodima skopskog tužilaštva, omogučila biznismenu Jordanu Kamčevu povoljniji položaj i oslobađanje od pritvora u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija" u kojoj je bio Kamčev osumnjičen i pritvoren.

U predmetu "Reket", Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, i Zoran Milevski su bili prvoosumnjičeni za iznudu od 1,5 miliona evra od Kamčeva u zamjenu za oslobađanje od pritvora.

Rješenje za oslobađanje od pritvora, prema zakonu o Specijalnom tužilaštvu u toj zemlji, morala bi da odobri upravu Janeva.

U objavljenim razgovorima na portalu italijanskog lista "Verita" između Bokija 13 i Kamčevog, čuje se i glas Janeve koja Kamčevu kaže da "ne brine i da će sve biti ok".

Ukoliko bude pokrenuta optužba protiv nje, Janevoj prijeti kazna zatvora od najmanje tri godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije