Ex -Yu

Janeva ostaje u pritvoru, Krivično vijeće odbilo žalbu

Janeva ostaje u pritvoru, Krivično vijeće odbilo žalbu
Foto: meta.mk | Janeva ostaje u pritvoru, Krivično vijeće odbilo žalbu

SKOPLJE - Krivično vijeće Krivičnog suda u Skoplju danas je odbilo žalbu za ukidanje pritvora šefici Specijalnog tužilaštva Sjeverne Makedonije Katici Janevoj, kojoj je juče određen pritvor od 30 dana zbog umiješanosti u slučaj "Reket“.

Kasno sinoć Janevoj je određen pritvor od 30 dana na zahtjev skopskog Tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlaščenja.

Janeva je trećeosumnjičena u istrazi "Reket". Ona je, prema navodima skopskog tužilaštva, omogučila biznismenu Jordanu Kamčevu povoljniji položaj i oslobađanje od pritvora u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija" u kojoj je bio Kamčev osumnjičen i pritvoren.

U predmetu "Reket", Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, i Zoran Milevski su bili prvoosumnjičeni za iznudu od 1,5 miliona evra od Kamčeva u zamjenu za oslobađanje od pritvora.

Rješenje za oslobađanje od pritvora, prema zakonu o Specijalnom tužilaštvu u toj zemlji, morala bi da odobri upravu Janeva.

U objavljenim razgovorima na portalu italijanskog lista "Verita" između Bokija 13 i Kamčevog, čuje se i glas Janeve koja Kamčevu kaže da "ne brine i da će sve biti ok".

Ukoliko bude pokrenuta optužba protiv nje, Janevoj prijeti kazna zatvora od najmanje tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije