Ex -Yu

Janša i ministar odbrane Tonin dobili prijetnje smrću

Janša i ministar odbrane Tonin dobili prijetnje smrću
Foto: Tanjug/AP | Janša i ministar odbrane Tonin dobili prijetnje smrću

LJUBLJANA - Slovenački premijer Janez Janša dobio je pošiljku u kojoj se njemu i njegovoj porodici prijeti smrću, a sličnu pretnju dobio je i ministar odbrane Matej Tonin, javili su večeras slovenački mediji.

Kako prenosi Slovenačka televizija, premijer je dobio prijetnje smrću u pošiljci koja je bila poslata na njegovu privatnu adresu, što je potvrdio i premijerov kabinet.

Policija istražuje slučaj, prenosi Hina.

Mediji su prenijeli da su Janša i Tonin u petak na svoje adrese dobili pisma koja su sadržavala prijetnje smrću i u kojima je bila "municija većeg kalibra", a prijetnje su upućene i članovima Janšine porodice.

Nova24.tv, koju je osnovala Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS), navodi da to nije prvi put da se na taj način prijeti slovenskom premijeru.

Ta TV stanica je na svom portalu ocjenila da je očigledno da je riječ o "posljedici stvaranja psihoze od strane mejnstrim medija".

Hoće li to konačno otrijezniti one koji još vjeruju u dobre namjere potomaka komunističke revolucije", navodi se u tekstu.

Janša mejnstrim medije često optužuje da su iz politickih motiva na strani lijevice koja želi da sruši njegovu vladu, kao da mediji i ljevičarska opozicija stoje iza protesta kojima se zahtjevaju prijevremeni izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije