Ex -Yu

Jelena Perović saslušana u Tužilaštvu

Jelena Perović saslušana u Tužilaštvu
Foto: Luka Zeković/Vijesti | Jelena Perović saslušana u Tužilaštvu

PODGORICA - Jeleni Perović, direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Crne Gore, koja je juče uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) juče je određeno zadržavanje do 72 sata, potvrdio je "Vijestima" njen pravni zastupnik, advokat Nikola Martinović.

Ona je ranije danas privedena u SDT gdje je saslušana zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj u produženom trajanju.

"Osumnjičena je iznijela odbranu u prisustvu izabranog branioca. Nakon saslušanja, određeno joj je zadržavanje 72 časa od časa lišenja slobode", saopštio je Vukas Radonjić, portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Martinović je novinarima nakon saslušanja Perović rekao da je ona negirala krivično djelo.

"Nema šta da krije, odgovorila je na svako pitanje tužioca. Njene odluke predstavljaju odluke agencije. Pošto je zadržavanje određeno juče sada čekamo kada će ona biti privedena istražnom sudiji", rekao je Martinović.

On je kazao da je "Perovićeva službenim vozilom prešla manje od 39.000 kilometara".

Nekontrolisana potošnja goriva o trošku građana Crne Gore bez zakonskog utemeljenja, ali i neovlašćeno potpisivanje zarada, naknada i prekovremenih sati, navodno su razlozi zbog kojih je juče uhapšena Perovićeva.

Prema saznanjima "Vijesti", iz Agencije je izuzeta dokumentacija koja se, pored ostalog, odnosi i na putne naloge, ali i na odluke kojima je sebi potpisivala nagrade na platu, prekovremeni rad, zapisnici sa sjednica Savjeta ASK…

SDT je nadležno za krivična djela visoke korupcije, među kojima je i zloupotreba službenog položaja, ako je izvršilac javni funkcioner, bez obzira na iznos stečene materijalne ili druge koristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije