Ex -Yu

Jelić o ubistvima Srba: Ko garantuje da takav neće ubiti nekog vašeg

Jelić o ubistvima Srba: Ko garantuje da takav neće ubiti nekog vašeg
Foto: N.N. | Gradonačelnik Knina o ubistvima Srba: Ko garantuje da takav neće ubiti nekog vašeg

ZAGREB - Neki ljudi su zločinci među nama. Ko vam garantuje da neko takav sutra neće ubiti nekog vašeg, komentarisao je Marko Jelić, gradonačelnik Knina, stradanje Srba u Hrvatskoj nakon akcije "Oluja".

"To se dogodilo na našem području i za to smo zato mi odgovorni", istakao je Jelić za televiziju N1.

Komentarisao je potom optužbe da se ovogodišnjim obilježavanjem "Oluje" uz ovogodišnju komemoraciju zločina u Gruborima "izjednačavaju žrtve i zločini", što dolazi s krajnjeg desnog političkog spektra.

"Oni koji to govore, baš oni su zapravo ti koji izjednačavaju 'Oluju' i zločine. Jer, podsjećam, ti zločini su se dogodili nakon 'Oluje', ne za vrijeme Oluje", rekao je Jelić.

Rekao je da mu se čini da zaista slijedi normalizacija odnosa između Hrvata i Srba, čemu pridonosi i to što će na obilježavanju "Oluje" u Kninu ovaj put govoriti i sam Ante Gotovina.

"Sve je to u načelu dobro. Potrebna nam je evolucija društva. Ne možete odmah nakon rata očekivati, dok su rane još svježe, da se takvo nešto dogoditi. Ali, sad nakon 25 godina, možemo napokon o tome razgovarati, akademski utemeljeno i na kršćanskim vrednotama. Mislim da je ovo dobro vrijeme", rekao je Jelić

Jelić je dodao da su u "Oluji" Srbi bili najveći gubitnici.

"Morate shvatiti da su to ogromne ratne frustracije. Njih smo doživjeli svi mi koji smo bili involvirani na ovaj ili na onaj način. Mi smo došli doma, oni su otišli iz svoga doma", rekao je Jelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije