Ex -Yu

"Jerusalem Post" izbrisao sporni dio intervju s Grabar-Kitarović

"Jerusalem Post" izbrisao sporni dio intervju s Grabar-Kitarović
Foto: Ilustracija | "Jerusalem Post" izbrisao sporni dio intervju s Grabar-Kitarović

"Jerusalem Post" je izbrisao spornu rečenicu u kojoj se navodi da je predsjednik Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekla da BiH kontrolišu militantni islamisti.

"Iako gotovo svi tvrde da su izbjeglice iz Sirije, većina su zapravo afrički ili pakistanski migranti koji pokušavaju probiti granicu te preći u Hrvatsku iz BiH za koju je Grabar-Kitarović rekla da je vrlo nestabilna i da su je u nekim aspektima preuzeli ljudi koji imaju veze s Iranom i terorističkim organizacijama. Navela je da BiH sada kontroliše militantni islam, te dodala da su neki veoma nasilni i da provaljuju u kuće ljudi", prvobitno je navedeno u tekstu "Jerusalem Posta".

U međuvremenu, neposredno nakon što je novinarka koja stoji iza ovog teksta Grir Fej Kašam demantovala neke od svojih navoda iznesenih u tekstu, posljednja rečenica prethodnog pasusa, tj. ona u kojoj piše da je Grabar-Kitarović izjavila kako BiH kontrolišu militantni islamisti je izbrisana.

Podsjećamo da je pisanje ovog izraelskog medija uzburkalo strasti u regionu.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Mnogi domaći, ali i regionalni političari i druge ličnosti iz različitih oblasti ljudskog djelovanja osudili su Kolindu Grabar-Kitarović, a neki se nisu libili ovu njenu izjavu nazvati ustaškom i fašističkom.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije