Ex -Yu

Još nema odluke o dodjeli azila Sinđeliću

Još nema odluke o dodjeli azila Sinđeliću
Foto: N.N. | Još nema odluke o dodjeli azila Sinđeliću

PODGORICA - Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova još nije odlučilo o zahtjevu državljanina Srbije Saše Sinđelića, svjedoka saradnika specijalnog tužilaštva, za dobijanje međunarodne zaštite u Crnoj Gori, rekao je resorni ministar Mevludin Nuhodžić.

On je rekao da je u toku provjera zahtjeva, koja podrazumijeva dostavljanje dokaza i ocjenu opravdanosti. 

"U postupku, imenovani je dužan da iznese vjerodostojne i uvjerljive činjenice na kojima zasniva svoj zahtjev i da priloži sve dokaze kojima raspolaže", rekao je Nuhodžić, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Predraga Bulatovića u Skupštini Crne Gore. 

On kaže da će, prilikom ocjene opravdanosti zahtjeva za dobijanje međunarodne zaštite, MUP do detalja cijeniti sve zakonske uslove i činjenice i okolnosti u vezi osobe koja tu zaštitu traži. 

"Posebno ćemo cijeniti navode o osuđivanosti Sinđelića. Očekujem od svojih službenika punu ažurnost po rješavanju ovog pitanja", rekao je Nuhodžić. 

Ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin rekao je juče na sjednici, odgovarajući na pitanja poslanika, da nije donesena ni odluka da li će Sinđelić biti izručen Hrvatskoj na zahtjev Interpola Zagreb zbog izdržavanja zatvorske kazne od 21 godine zbog ubistva. 

Saša Sinđelić je svjedok saradnik u sudskom postupku "državni udar protiv državljana Rusije, Srbije i Crne Gore"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije