Ex -Yu

Još tri vojnika Hrvatske vojske pozitivna na drogu

Još tri vojnika Hrvatske vojske pozitivna na drogu
Foto: osrh.hr | Još tri vojnika Hrvatske vojske pozitivna na drogu
Srna

ZAGREB - Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić rekao je danas da su još tri pripadnika Hrvatske vojske pozitivna na drogu, od kojih je jedan radio na obezbjeđivanju visokih vojnih i državnih zvaničnika.

On je podsjetio da je početkom jula kod četiri vojnika utvrđena prisutnost droge u organizmu, te da je ukupno do sada testirano oko 30 osoba u kasarnama u Splitu, Pločama, Udbini, Delnicama, Vinkovcima i Velikoj Gorici.

Banožić je rekao da su četvorica vojnika iz Komande za specijalne snage i bili su pozitivni na kokain, dok je jedan od vojnika kod koga je utvrđeno da je konzumirao drogu pripadnik Vojne policije.

On je, uoči sjednice užega kabineta vlade, saopštio da Vojna policija provodi mjere vanrednog nadzora na osnovu Zakona o suzbijanju zlopotrebe droga, te da će testiranja biti nastavljena, prenose hrvatski mediji.

Bonožić kaže da u Hrvatskoj vojsci postoji nulta stopa tolerancije na prisutnost droge, te najavio jači nadzor i mjere kako bi se ovi slučajevi sveli na minimum, a time i zaštitio ugled vojske.

"Ovo što je izašlo u javnost nije na korist i čast Hrvatskoj vojsci", rekao je ministar odbrane Hrvatske.

On je naveo da Vojna policija i dalje sprovodi istragu u slučajevima nedavnih samoubistava pripadnika Hrvatske vojske, dodajući da ni jedan od njih nije povezan sa vojnom službom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije