Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Kako su svjetski i regionalni mediji izvjestili o Vučićevom zdravlju

Kako su svjetski i regionalni mediji izvjestili o Vučićevom zdravlju
Foto: Tanjug/AP | Kako su svjetski i regionalni mediji izvjestili o Vučićevom zdravlju
Tanjug

BEOGRAD - Svjetski i regionalni mediji prenijeli su danas vijest da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu zbog kardiovaskularnih problema.

Savjetnica predsjednika Suzana Vasiljević rekla je Tanjugu da je zdravstveno stanje Vučića stabilno, a britanska agencija Rojters i ruska agencija TAS S i same su stupile u kontakt s neimenovanim izvorima kako bi se informisale o situaciji.

"Predsjednik se osjeća dobro, nema opasnosti", navodi TAS S da je rekao "izvor upoznat sa situacijom".

 

Rojters prenosi da je vladin zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman, rekao da je predsjednik Srbije sada stabilno.

 

Američka agencija AP takođe je prenijela saopštenje Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije da je on juče primljen na VMA zbog kardiovaskularnih problema.

AP podsjeća da su srpski mediji u prošlosti pisali da 49-ogodišnji Vučić pati od visokog krvnog pritiska.

Vijest o predsjednikovom zdravstvenom stanju prenio je i katarski sajt "The Peninsula Qatar".

 

U okviru svoje vijesti, hrvatska agencija Hina podsjeća da je Vučić u petak imao niz sastanaka u svom kabinetu, između ostalog i sa evroparlamentarcima koji su učestvovali u drugom krugu dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

Hina podsjeća i da je Vučić u petak oko podneva prisustvovao i otvaranju Beogradskog parka, Bulevara Vudroa Vilsona i Ulice Nikolaja Kravcova u okviru kompleksa Beograd na vodi.

Najčitanije