Ex -Yu

Karadžić: Ako uđe u EU, Srbija će izgubiti svoje vrijednosti

Karadžić: Ako uđe u EU, Srbija će izgubiti svoje vrijednosti
Karadžić: Ako uđe u EU, Srbija će izgubiti svoje vrijednosti

BEOGRAD - Bivši predsjednik Republike Srpske kome se sudi u Hagu, Radovan Karadžić, izjavio je danas ruskoj radio stanici "Glas Rusije" da se najviše plaši da Srbija može da stupi u Evropsku uniju i da će tada početi da gubi svoje glavne vrijednosti i "završiti nepovratnim nazatkom jer je već u mnogome izgubila svoju duhovnost".

U ekskluzivnom intervjuu za koji ruska radio stanica tvrdi joj je Karadžić dao iz Haga preko mejla i na engleskom jeziku, povodom objavljivanja njegovog šaljivog komada "Sitovacija" u ruskom književnom almanahu, on je, komentarišući junaka knjige koji ne voli humaniste, rekao da je najlakše prevariti čitav svijet čineći strašna djela u ime čovječanstva.

"Sjetite se da je NATO nazvao bombardovanje Jugoslavije operacija 'Milosrdni anđeo'. Sada je u čitavom svijetu mnogo opasnih humanista koji stvraju nove nacije, nameću novu kulturu i političku korektnost", rekao je Karadžić.

On je naveo da se njegova percepcija evropskih vrijednosti nije promijenila poslije izjava evropskih zvaničnika da je koncept multikulturalizma propao, jer su istinske, ali i dodao da postoji druga strana medalje.

"Oni koji žele da nas 'obeskulture', sruše bogatsvo i raznovrsnot kulture i da nas pretvore u masu individualnih potrošača umjesto nacije, uništavaju vrijedne kulturne resurse, isto kao što protivnici biodiverziteta uništavaju vrste", rekao je Karadžić i dodao da multikulturalizmu Evrope prijete oni koji dolaze sa ciljem da ga promijene, a ne da iskoriste njegova blaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije