Ex -Yu

Karamarko i HDZ zbog Prnjavora odustaju od slogana 5+

Karamarko i HDZ zbog Prnjavora odustaju od slogana 5+
Karamarko i HDZ zbog Prnjavora odustaju od slogana 5+

ZAGREB - Prema neslužbenim informacijama, HDZ odustaje od svoje dosadašnje kampanje nazvane 5+ i prebacuje se na novu, za koju je radni naziv „Želim Hrvatsku“.

To je, opravdavaju se u stranci, osmišljeno još prije ljeta, no indikativno je da je do ovog zaokreta došlo nakon što je otkriveno da je HDZ-ov dosadašnji izborni slogan 5+ Hrvatska istovjetan onom s kojim je lani na izbore u Republici Srpskoj izašao Mile Vasić iz Prnjavora.

Novi bi slogan trebao glasiti „Zajedno za Hrvatsku“. Međutim, iz HDZ-a kažu da se ne radi ni o novom sloganu ni o taktici već se, tvrde, njihova kampanja odvija u nekoliko faza.

Ipak, ne treba smetnuti s uma da se po zadnjim anketama ubrzano topi prednost koju su HDZ i njegova Domoljubna koalicija imali pred svojim oponentima.

Jedan od razloga ovome je svakako je i sve lošija slika koju stranka ostavlja u medijima, a čemu su kumovali i brojni gafovi, od afere Prnjavor do zaboravljanja predsjednika stranke koje su tačke njegova vlastitog programa (i koliko ih ima).

Zbog toga se spekuliše da bi HDZ za popravljanje imidža mogao angažovati inostranog stručnjaka, i to po uzoru na Milanovićeva Aleksandra Brauna.

Tomislava Karamarka navodno posebno muči kako je on lično prezentovan u medijima pa se šuškalo da bi stoga otkaz mogao dobiti njegov savjetnik Miljenko Manjkaš, no to se zasad nije ostvarilo. Za loš imidž u medijima HDZ-ovci okrivljavaju i, po njima, nejednaku zastupljenost odnosno mnogo veću prisutnost vladajuće koalicije.

(NN, jutarnji.hr, telegram.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije