Ex -Yu

Kćerku komšinice nasmrt izbo nožem zbog puta?

Kćerku komšinice nasmrt izbo nožem zbog puta?
Foto: Ilustracija | Kćerku komšinice nasmrt izbo nožem zbog puta?

Na Županijskom sudu u Rijeci počelo je suđenje 73-godišnjem Džemalu Merdanoviću za ubistvo 55-godišnje komšinice Milke Grivičić prošlog ljeta.

Na sudu se izjasnio da nije kriv. Kaže da mu se taj dan, kada je ugledao žrtvu, "sve zacrnilo".

"Imao sam sinkopu", rekao je pred sudom.

"Uzeo sam špatole kako bih ih očistio na sudoperu u dvorištu, kada je naišla Milka. Vrata su se zalupila i vidio sam nju. Sve mi se tada skupilo u glavi, sve ono što su nam ranije napravili. Ne znam što mi je bilo... Uzeo sam nož... Ne znam što sam napravio... Kao da sam pao u sinkopu. Dogodilo se u trenu, samo mi se zacrnilo u glavi... Nisam bio svjestan sebe. Ne znam što se dogodilo. Ništa nisam vidio. Pitate me koliko uboda sam zadao žrtvi? Nemam pojma što je bilo, bio sam izvan sebe. Da mogu, vratio bih vrijeme natrag, iako sam patio", rekao je Merdanović, prenosi "Novi list".

Merdanović je komšinicu nasmrt izbo krajem jula prošle godine u Rijeci, kada je došla da posjeti svoju majku. Žena je ubijena hladnim oružjem, a iza svega stoji višegodišnji spor oko prilaznog puta prema kućama oko kojeg se njena porodica spori s porodicom prvog komšije.

Grozan zločin dogodio se na Gornjem Zametu u Rijeci na adresi Stari put 13a. Grivičićeva je izbodena pred svojom kućom, na prilaznom putu koji vodi i do ulaznog praga kuće njenih prvih komšija Merdanovića. Više puta je ubodena nožem.

Optužnicom se Merdanović tereti da je na prilaznom putu koji uz njegovo dvorište vodi do susjedne kuće, a oko kojeg se sudski sporio sa komšinicom, pričekao kćerku svoje komšinice te joj nožem zadao više ubodnih i reznih rana po glavi i tijelu.

Džemal Merdanović joj je, prema optužnici, nanio teške i po život opasne povrede od kojih je ona preminula na mjestu događaja.

Merdanović je svojatao taj put i zabranjivao komšijama, porodici Milke Grivičić, da ga koriste, iako im je to bio jedini pristup kući.

Kod Merdanovića su, kako se pisalo, tokom kriminalističkog istraživanja pronađeni ručna bomba, pedesetak komada vojnog streljiva i ručni bacač raketa.

DORH je, osim protiv Merdanovića, podigao optužnicu i protiv njegove supruge, i to zbog krivičnog djela sprječavanja dokazivanja, odnosno prikrivanja dokaza. 

Merdanovićevu suprugu terete da je istog dana prije početka pretrage njihove kuće i drugih prostorija isključila i sakrila uređaj za videosnimanje povezan s nadzornim kamerama u dvorištu s namjerom da se snimci ne mogu koristiti kao dokaz u krivičnom postupku. To je napravila, stoji u optužnici, znajući da bi kamere mogle da zabilježe i samo ubistvo.

(Novi list)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije