Ex -Yu

KiM: Zamjena srpskih vozačkih dozvola do 9. avgusta

KiM: Zamjena srpskih vozačkih dozvola do 9. avgusta
Foto: Youtube / Printscreen | KiM: Zamjena srpskih vozačkih dozvola do 9. avgusta

​PRIŠTINA - Privremene prištinske institucije saopštile su danas da će procedura zamjena vozačkih dozvola koje su izdale nadležne institucije Republike Srbije za vozačke dozvole samoproglašenog Kosova početi 10. maja i trajaće do 9. avgusta 2024. godine.

"Svi građani koji posjeduju vozačku dozvolu izdatu od srpskih institucija mogu da se prijave za dobijanje zvanične vozačke dozvole Kosova preko elektronskog obrasca na sajtu https://patentshoferonline.rks-gov.net/ ili mogu da dođu lično u Centru za izdavanje dokumenata u svim opštinama na Kosovu",  navodi se u saopštenju prištinskih vlasti.

U saopštenju se kaže da građani koji lično dođu na šaltere Centara za izdavanje dokumenata moraju sa sobom imati ličnu kartu, originalnu vozačku dozvolu koju su izdali nadležni organi Republike Srbije, zdravstveno uvjerenje i licencu.

"Zdravstveno uvjerenje izdaju zdravstvene ustanove licencirane od strane ministarstva zdravlja, na cijeloj teritoriji Kosova", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da cijena zdravstvenog uvjerenja varira u zavisnosti od kategorije vozila za koje se posjeduje vozačka dozvola i to: za kategoriju B/BE cijena zdravstvenog uvjerenja je 20 evra, a za kategoriju C i kategoriju D cijena zdravstvenog uvjerenja je 50 evra.

U saopštenju se dodaje da je potrebno ponijeti i dokaz o uplati takse koja iznosi 15 evra, a ako se podnosi zahtjev za dodavanje kategorija potrebno je ponijeti i originalnu vozačku dozvolu izdatu od strane UNMIK ili RKS, prenosi "Tanjug".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije