Ex -Yu

Kitarovićeva pozvala birače da zaokruže broj 1 - ona je broj 2

Kitarovićeva pozvala birače da zaokruže broj 1 - ona je broj 2
Foto: N.N. | Kitarovićeva pozvala birače da zaokruže broj 1 - ona je broj 2

ZAGREB - Danas je na televiziji N1 trebalo biti održano sučeljavanje predsjedničkih kandidata. Zoran Milanović se nije pojavio, ali se pojavila Kolinda Grabar-Kitarović. Zbog toga su pitanja postavljena samo njoj.

Za kraj je, ipak, trenutna predsjednica imala kratko vrijeme da se obrati biračima. 

Pozvala birače da zaokruže broj 1 - Milanovića

Tada ih je pozvala da glasaju na izborima i zaokruže kandidata pod brojem jedan. Za pretpostaviti je da nije znala da je tako pozvala birače da glasaju za Zorana Milanovića budući da je ona kandidat broj dva na izborima u drugom krugu.

"Dragi birači, pozivam vas da izađete na izbore 5. siječnja i date glas za Hrvatsku koja nastavlja proces rasta i razvoja, za Hrvatsku koja zna i može bolje, Hrvatsku koja je ponosna na svoje vrijednosti, koja ne osjeća kompleks manje vrijednosti u svijetu, nego je ravnopravan sugovornik. Pozivam vas da na listiću zaokružite broj 1, Kolinda Grabar-Kitarović", poručila je predsjednica biračima s N1, prenosi Index.hr.

Naime, kada se slažu glasački listići za drugi krug izbora, kandidati se ne stavljaju na popis abecednim redom, nego se redoslijed pravi na osnovu broja glasova koje su dobili u prvom krugu. Budući da je Milanović osvojio najviše glasova u prvom krugu, on je taj koji je kandidat broj jedan u drugom krugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije