Ex -Yu

Klub manjina ne odustaje od Pupovca

Klub manjina ne odustaje od Pupovca
Foto: Tanjug | Klub manjina ne odustaje od Pupovca

ZAGREB – Furio Radin, poslanik italijanske nacionalne manjine u Saboru Hrvatske, izjavio je da klub neće odustati od toga da predsjednik Kluba bude Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a, srpske stranke u Hrvatskoj.

"Prijedlog Kluba Nacionalnih manjina je Milorad Pupovac. Od 2000. godine, dakle 24 godine, uvijek se pita Klub manjina da daje ime za predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina", poručio je on, kako prenosi Index.

Problem je nastao nakon što je HDZ formirao vladu s strankom ekstremne desnice Domovinski pokret, čiji su članovi istupili iz HDZ-a zbog navoda o korupciji, i zato jer ga nisu smatrali dovoljno desnom strankom. DP ne želi da vidi ovu srpsku stranku ni u vladi ni na čelu bilo kojeg odbora u Saboru, ali tvrde da nemaju ništa protiv Srba, već samo protiv ove stranke.

Radin smatra da bi odustajanje od Pupovca bio pogrešan put za Klub manjinaca, a DP, dodao je, DP ima priliku glasati protiv.

"Ja sam siguran da se taj koalicijski dogovor s HDZ-om ne odnosi i na Parlament", rekao je govoreći o uslovima DP-a da SDSS ne smije biti dio ni većine ni Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije