Ex -Yu

Knežević spreman svjedočiti o Đukanovićevim poslovima, ali ima uslov

Knežević spreman svjedočiti o Đukanovićevim poslovima, ali ima uslov
Foto: Tanjug | Knežević spreman svjedočiti o Đukanovićevim poslovima, ali ima uslov

PODGORICA - Za sve ono što sam do sada govorio o poslovima Mila Đukanovića, što sam iznio u javnost - za "Prvi milion“, "Ničiju kuću", spreman sam da pružim dokaze i svjedočim o tome, ali ne dok sam u zatvoru u Spužu, i više novih dokaza neću iznositi osim onih što sam već dao.

To je u intervjuu za portal RTCG saopštio predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

Knežević je nedavno izručen Crnoj Gori iz Velike Britanije, a od SDT-a se tereti, između ostalog, za zloupotrebu ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Negirao je sve optužbe i istakao da ih je, između ostalih, fabrikovao Milivoje Katnić. 

Predsjednik Atlas grupe, kome je 30. aprila nakon saslušanja u Višem sudu u Podgorici određen jednomjesečni pritvor, odgovarao je preko članova svog pravnog tima na pitanja urednika portala RTCG.

"Neposredno su bile neke ponude, ali ja sam to odbio. Od ranije je poznat moj stav o tome: ne želim da budem ni svjedok saradnik ni zaštićeni svjedok! Prihvatanje takvog statusa značilo bi da priznajem krivicu za nepostojeća djela koja mi se stavljaju na teret", odgovorio je Knežević na pitanje da li mu je ponuđen status svjedoka saradnika od strane SDT-a.

Odgovorio je i da li očekuje izmjenu optužnica protiv njega.

"Očekujem da se izmijene sve optužnice koje su fabrikovali Milivoje Katnić i kriminalna hobotnica Mila Đukanovića. Jednostavno, očekujem reviziju svih optužnica i da budu odbačene kao politički motivisane, jednako kako je to uradio Interpol odbacujući potjernice protiv mene", rekao je Knežević.

Upitan je i da li ćemo ikada vidjeti snimak plave torbe i šta je inkriminišuće na tom snimku.

"Kao što sam rekao u prethodnom odgovoru, snimak plave torbe neću objaviti, najprije jer se na njemu pominje jedan od mojih prijatelja, a i vezano je za finansije iz inostranstva koje je Đukanović dobio od jedne zapadne zemlje", odgovorio je Knežević.

Rekao je da je uvijek dobijao prijetnje.

"U posljednjih pet i po godina čak i fizičke napade za vrijeme mog boravka u Londonu, zbog čega sam dobio zaštitu protivterorističke jedinice Skotland Jarda, a na društvenim mrežama stalno mi prijete, tako da sam skoro navikao na to. Dok sam ovdje u Spužu, ponekad se sa spratova zatvora čuju provokacije i psovke u odbranu Đukanovića", rekao je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije