Ex -Yu

Kod Trogira duva jak jugo, može promijeniti smjer vatre

Kod Trogira duva jak jugo, može promijeniti smjer vatre
Foto: N.N. | Kod Trogira duva jak jugo, može promijeniti smjer vatre
Srna

TROGIR - Višednevni požar u Segetu Gornjem kod Trogira nije lokalizovan, ne širi se, ali je počeo duvati jak jugo koji može promijeniti smjer vatre, upozorio je glavni županijski komandant vatrogasne službe Ivan Kovačević.

"Još ima izdimljavanja na rubovima i sredini požarišta, ali se vatra ne širi", rekao je Kovačević Hini i dodao da vatrogasci rade na dogašivanju i sanaciji, a iz zraka im pomažu dva fer busa.

On kaže da je, prema gruboj procjeni, od požara koji je buknuo u ponedjeljak, 2. avgusta, izgorjelo oko 1.600 hektara, da se vatra od jutros nije širila van teško pristupačne zone Labišnica.

Na terenu je 100 ljudi sa 35 vozila.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je sa glavnim vatrogasnim komandantom Slavkom Tucakovićem helikopterom obišao opustošena područja kod Segeta Gornjeg i uvjerio se u razmjere štete koju je iza sebe ostavila vatra,

Tokom posjete Operativnom vatrogasnom centru Hrvatske u vojnoj bazi Divulje u Splitu, Milanović je upoznat o dosadašnjem angažmanu vatrogasaca i preduzetim aktivnostima na gašenju požara, kao i o pomoći koju je pružila Hrvatska vojska u intervencijama gašenja požara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije