Ex -Yu

Komančini: Preispitaćemo odluku o priznavanju tzv. Kosova

Komančini: Preispitaćemo odluku o priznavanju tzv. Kosova
Foto: N.N. | Komančini: Preispitaćemo odluku o priznavanju tzv. Kosova

BEOGRAD - Liga predvođena Mateom Salvinijem vratiće se na vlasti u Italiji, a kad se to desi, preispitaće odluku o priznavanju lažne države Kosovo, izjavio je istaknuti funkcioner pojedinačno najjače italijanske partije i poslanik Vito Komančini.

"Sigurno je da je Kosovo veliki problem, čak za cijelu Evropu. Tu su narko-trafiking, trgovina ljudskim organima, islamski teroristi, povratnici sa ratišta. Naš stav je da na svaki moguć način pružimo podršku Srbiji. I, da, odluku o priznavanju Kosova svakako ćemo preispitati", rekao je Komančini za Srpski telegraf.

Komančini, jedan od najbližih saradnika Salvinija, najpopularnijeg političara u Italiji, rekao je i da je siguran da Srbija ispunjava sve što je potrebno za članstvo u EU, za koju je rekao da je u krizi i da je definitivno potrebno da se promijeni.

On je ocijenio da su sankcije prema Rusiji pogrešno rješenje, da zbog njih trpe mnoge italijanske kompanije, i dodao da podržava saradnju Srbije s Rusijom i da bude most između EU i Evroazijske unije.

Dodao je da ima veliko poštovanje prema politici predsjednika Aleksandra Vučića i ocijenio da su rezultati Srbije u ekonomiji impresivni.

Komančini, koji je proteklog vikenda prisustvovao u Beogradu skupštini Srpske narodne partije, rekao je da saradnja dvije partije datira od prije godinu dana.

"Drago mi je što dijelimo iste principe, a tu prije svega mislim na odbranu strukture prirodne porodice, odnos prema migrantima, očuvanje evropskog načina života, odgovor na demografsku krizu", rekao je italijanski političar.

On je rekao i da se Liga uzda u pobjedu na predstojećim izborima američkog predsjednika Donalda Trampa, upravo zato što i on dijeli te vrijednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije