Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Kon: Moguće je da se promeni sastav Kriznog štaba

Kon: Moguće je da se promeni sastav Kriznog štaba
Foto: Tanjug/Arhiva | Kon: Moguće je da se promeni sastav Kriznog štaba
N.N.

BEOGRAD - Podaci pokazuju da se situacija sa korona virusom nekako stabilizovala, ali na visokom nivou, što traži veliki oprez, rekao je srpski epidemiolog Predrag Kon.

Prema njegovim riječima došlo je do postupnog smanjenja registrovanja novooboljelih slučajeva i pregleda u kovid ambulantama, a smanjuje se i prisutnost u kovid bolnicama.

On je istakao, gostujući u Dnevniku RTS, da se i dalje traži veliki oprez.

"Ako poštujemo mere, izaći ćemo iz ovoga", kazao je Kon.

Na pitanje da li su ovi današnji podaci ohrabrujući, on odgovra potvrdno, ali objašnjava: "Imali smo i ranije ohrabrenja, pa nam se desilo to što se desilo. Moramo biti oprezni da nam se ne bi to ponovilo".

On je naveo da je moguće i da se promijeni sastav Kriznog štaba.

"Menja se vlada, ne vidim zašto se ne bi menjao i Krizni štab", rekao je on.

Kon navodi i da je epidmeiološka situacije u Beogradu nesigurna, jer je malo potrebno da dođe do pogoršanja i apelovao je na građane da se pridržavaju mjera.

Kada je u pitanju naredna školska godina, predlozi iz ministarstva moraju da prođu kroz Krizni štab, a potom i kroz Vladu.

"U mlađim uzrastima je bitno da postoji prisustvo u školi, za ostalo može da bude naizmenično", kaže.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije