Ex -Yu

Košarkašice Srbije nagrađene sa po 10.000 evra

Košarkašice Srbije nagrađene sa po 10.000 evra
Foto: Tanjug/AP | Košarkašice Srbije nagrađene sa po 10.000 evra

BEOGRAD - Vlada Srbije odlučila je danas da sa po 10.000 evra u dinarskoj protivvrijednosti nagradi članice ženske košarkaške reprezentacije Srbije i njihovog trenera Marinu Maljković za osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u košarci za žene, održanom u Srbiji i Letoniji od 27. juna do 7. jula.

Na današnjoj sjednici, Vlada je donijela i odluku o otvaranju Konzulata Srbije u turskom gradu Jedrene, kako bi srpskim državljanima u toj zemlji bilo olakšano obavljanje administrativnih poslova, a istovremeno podstaknuta ekonomska saradnja i obezbijeđeno povezivanje privrednika dvije zemlje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada je usvojila i Program za pojednostavljenje administrativnih postupaka i regulative "e-Papir" za period 2019-2021. godine, koji je preduslov za sveoubuhvatnu i sistemsku reformu javne uprave.

Usvojenim dokumentom pojednostavljuje se i digitalizuje administrativni postupak koji se odnosi na privredu, čime se postiže sigurnost, transparentnost i predvidivost poslovnog okruženja i smanjuje administrativno opterećenje na privredu.

Na sjednici je usvojen i Akcioni plan za sprovođenje Strategije prevencije i suzbijanja trgovine ljudima, posebno ženama i djecom i zaštite žrtava za 2019. i 2020. godinu, kojim se stvaraju uslovi da se proaktivno djeluje na identifikaciji, zaštiti žrtava i sankcionisanju odgovornih za trgovinu ljudima.

Vlada je danas usvojila i rješenje o dodjeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, kojim je 470 miliona dinara /oko 3,99 miliona evra/ raspoređeno na 150 institucija i organizacija koje su sa svojim projektima učestvovale na javnom konkursu Ministarstva pravde, raspisanom u aprilu ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije