Ex -Yu

Kosovska policija: Situacija na sjeveru KiM se smirila

Kosovska policija: Situacija na sjeveru KiM se smirila
Foto: Srna | Kosovska policija: Situacija na sjeveru KiM se smirila

PRIŠTINA - Kosovska policija saopštila je danas da se situacija na sjeveru KiM smirila, ali da će nastaviti da radi na postizanju bezbjednosti za sve građane.

U saopštenju policije se navodi da su preduzete sve mjere kako bi se spriječila bilo kakva eventualna kriminalna aktivnost.

"Situacija se sada smirila, kosovska policija će nastaviti svoju posvećenost postizanju bezbjednosti za sve građane bez razlike, održavanju reda i javne bezbjednosti, kao i preduzimanju policijskih mjera u cilju sprečavanja svih kriminalnih radnji koje se mogu pojaviti na terenu", dodaju iz policije, prenosi Koha.

Naglašava se da je policija u više navrata apelovala na građane okupljene u sjevernim opštinama koji su, kako se navodi, te zahtjeve ignorisali.

"Zahtevi policijskih službenika su zanemareni, pojedini ljudi u masi u Zvečanu su ispoljili nasilje, bacali razna oruđa i bombe na policiju i službena vozila", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija, u skladu sa zakonom, koristila suzavac kako bi rastjerala masu i omogućila gradonačelnicima da uđu u prostorije opština.

Kako se navodi u saopštenju kosovske policije, pet njenih pripadnika je povrijeđeno u neredima na sjeveru KiM, tri vozila Euleksa su oštećena, a jedno vozilo je zapaljeno tokom sukoba građana i policije u opštini Zvečan.

Ranije danas kosovska policija upala je u zgrade opština Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, gdje su se okupili građani u pokušaju da spriječe njihove ulaske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije