Ex -Yu

Kosovska policija premjestila vozila iza opštinskih zgrada

Kosovska policija premjestila vozila iza opštinskih zgrada
Foto: Tanjug/AP | Kosovska policija premjestila vozila iza opštinskih zgrada

ZVEČAN - Oklopna vozila specijalnih jedinica kosovske policije su u Leposaviću i Zvečanu izmještena iza opštinskih zgrada, a njihova ranija mjesta zauzela su vozila Kfora, dok razlozi pomjeranja nisu poznati.

Do rotacije oklopnih vozila policije i Kfora došlo je u krugu koji je opkoljen bodljikavom žicom, koju su prije nekoliko dana postavili pripadnici Kfora, javlja "Kosovo onlajn".

Oklopna vozila specijalne jednice policije sada su parkirana iza zgrada opštine, gdje im se gotovo ne može prići i gdje nisu vidljiva, a u Zvečanu je postavljen i šator unutar ograđenog prostora.

Bivši specijalni izaslanik američkog predsjednika Donalda Trampa za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel poručio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne shvata šta se dešava sa Kosovom.

Grenel je na "Titeru" napisao da je međunarodna zajednica Kurtiju dala rok do petka da se pridržava obaveza koje je Priština ranije preuzela.

"Moji prijatelji na Kosovu moraju se pripremiti za teške posljedice ako Kurti ne postupi. Vidio sam posljedice i nije lijepo", naveo je on.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da je na sastanku sa specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom ponudio "siguran izlaz iz krize na sjeveru", ali da nije dobio nikakav ultimatum.

"Kada SAD traže nešto u okviru bilateralnih odnosa, mi ne oklijevamo da kažemo da. Ali, kada američki emisar traži nešto u vezi sa našim odnosima sa Srbijom, onda moramo dobro razmisliti i biti pažljivi, ali normalno da uvijek treba da budemo konstruktivni i posvećeni", rekao je Kurti u osvrtu na navode Eskobara da će Priština trpjeti posljedice ukoliko ne prihvati tri uslova koja su mu saopštena.

On je rekao da je svjestan da je na posljednjim lokalnim izborima 23. aprila izlaznost birača bila mala, te da je za nove izbore, ali "nakon uspostavljanja vladavine prava i pripreme terena".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije