Ex -Yu

Kosovska policija vratila Vučića, građanima Banjana se obratio telefonom

Kosovska policija vratila Vučića, građanima Banjana se obratio telefonom
Foto: N.N. | Kosovska policija vratila Vučića, građanima Banjana se obratio telefonom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se putem telefona obratiti građanima Banjana jer mu nije dozvoljen prolazak do sela.

Konvoj predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je zaustavljen u selu Ugljare u opštini Zubin Potok, vraća se nazad u Kosovsku Mitrovicu, javio je dopisnik Srne, koji se nalazi u konvoju.

Konvoj predsjednika Srbije, koji je uprkos tome što su mu privremene institucije u Prištini otkazale posjetu, krenuo makadamskim putem prema selu Banje, zaustavljen je u selu Ugljare u opštini Zubin Potok.

Kosovska policija zaustavila je konvoj nakon što su dobijene informacije da je blokiran i zaobilazni put preko Zubinog Potoka i sela Dren prema selu Banje.

Policija na Kosovu udaljava novinske ekipe koje se nalaze nedaleko od barikada ka mjestu Banje, iz pravca Zubinog potoka, javlja Tanjugov izvještač sa lica mjesta. Na toj lokaciji nalazi se nekoliko novinarskih ekipa.

Prema saznanjima Tanjuga, interverntne jedinice KPS spremaju se da krenu iz pravca Drena. Nedaleko od barikada nalaze se i mještani, a strahuje se da bi situacija mogla da se pogorša.

Privremene instutcije u Prištini otkazale su posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Banjama iz bezbjednosnih razloga.

Prije nego što je konvoj krenuo nazad u Kosovsku Mitrovicu, Vučić je sa saradnicima izašao iz automobila i sa rukovodstvima srpskih opština sa sjevera Kosova krenuo pješice prema obližnjoj zgradi u ovom srpskom selu kako bi odlučili šta dalje da čine.

Vučić je prethodno trebalo da ide do sela Banje magistralnim putem Kosovska Mitrovica-Srbica, ali su taj putni pravac na više mjesta blokirali bivši pripadnici terorističke OVK.

Konvoj predsjednika Srbije obezbjeđuju pripadnici Kosovske policijske službe, a jednu od patrola čini italijanska žandarmerija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije