Ex -Yu

Kosovski parlament i dalje u blokadi, pritisci ne prestaju

Kosovski parlament i dalje u blokadi, pritisci ne prestaju
Foto: N.N. | Kosovski parlament i dalje u blokadi, pritisci ne prestaju

PRIŠTINA - Uprkos velikim pritiscima međunarodnih predstavnika i predsjednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija da Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom mora danas biti ratifikovan, parlament je još u blokadi, a incidenti se nižu.

Nakon aktiviranja suzavca u skupštinskoj sali, poslanik Samoopredejenja Sali Ziba se sukobio sa obezbjeđenjem, koje je pokušalo da ga izbaci iz parlamenta, dok se on opirao.

Kako je prenela KTV, Liburn Ali, takođe, poslanik Samoopredeljenja, navodno je viđen blizu mjesta gdje sjede poslanici vladajuće DPK i ABK, gdje je, kako se navodi, u rukama imao neke kartice mada nije bilo jasno koja mu je namjera, mada se pominjalo da je riječ o glasačkim karticama poslanika.

U međuvremenu, reagovao je i njemački ambašador u Prištini, Kristijan Held, poručivši da suzavac nije instrument političke diskusije.

Šefica Kancelarije EU na Kosovu, Natalija Apostolova saopštila je da se sastala sa liderom opozicionog pokreta Samoopredjeljenje, Aljbinom Kurtijem, izrazivši zabrinutost zbog aktiviranja suzavca u parlamentu.

Dodala da je šokirana onim što se dogodilo, te da Kurti nije pružio nikakvo objašnjenje niti odgovor kada je od njega zatražila da se prekine sa suzavcem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije