Ex -Yu

"Kosovski tim nije spreman za sastanak u Vašingtonu"

"Kosovski tim nije spreman za sastanak u Vašingtonu"
Foto: Arhiva | "Kosovski tim nije spreman za sastanak u Vašingtonu"

KOSOVSKA MITROVICA - Politički analitičar iz organizacije "Demokratija za razvoj" Visar Džambazi izrazio je danas sumnju da će predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp prisustvovati sastanku Beograda i Prištine u Vašingtonu 4. septembra, već očekuje samo finalizaciju ranije postignutih sporazuma.

Takođe, Džambazi kaže da "kosovski tim nije spreman za razgovor u Vašingtonu, jer, za razliku od srpskog tima, prištinski nije jedinstven".

On je, međutim dodao da se, ako Tramp zaista bude prisustvovao sastanku, može očekivati konačni podsticaj u postizanju ekonomskog sporazuma između Beograda i Prištine.

Podsjetivši da je izaslanik Bele kuće za dijalog Ričard Grenel najavio razgovore o ekonomskim pitanjima, Džambazi je izrazio uvjerenje da će sastanak biti prilika za finalizaciju transportnih pisama postignutih prije nekoliko mjeseci.

"Ne bih bio iznenađen kada bih vidio konkretne korake koji približavaju Kosovo zoni Mini šengena", rekao je Džambazi za Kosovo onlajn.

Džambazi ukazuje da je politička i institucionalna kriza dovela Prištinu u nezavidnu poziciju u odnosu na Beograd, čija je delegacija jedinstvena u procesu dijaloga.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije