Ex -Yu

Kraj drame u Baru, predao se muškarac koji je prijetio da će banku dići u vazduh

Kraj drame u Baru, predao se muškarac koji je prijetio da će banku dići u vazduh
Foto: Screenshot/Vojesti.me | Kraj drame u Baru, predao se muškarac koji je prijetio da će banku dići u vazduh

Naoružani muškarac koji je satima prijetio da će dići u vazduh zgradu banke u Ulici maršala Tita u Baru, odlučio je da se preda policiji.

Prema saznanjima Vijesti, nakon razgovora s potpredsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, Begzić je odlučio da odustane od prijetnje aktiviranja eksploziva.

Edin Begzić je od jutros ispred poslovnice u Baru prijetio da će aktivirati eksploziv.

"Najvažnije je da se sve završilo mirno. Ovu su životne stvari. Idemo dalje", kratko je izjavio Abazović za Vijesti.

Dio Ulice maršala Tita u Baru jutros je bio evakuisan.

On je prethodno poslovnicu banke oblijepio natpisom "Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke".

Policija je satima pregovarala sa Begzićem, s kojim je razgovarao i potpredsjednik Vlade i koordinator bezbjednosnih službi Dritan Abazović.

Begzić je ranije vicepremijeru, u snimku koji je dostavio medijima, poručio da će, ako bilo ko pošalje privatno obezbjeđenje, vojsku ili policiju da "napadne radnike", biti odgovorni za "haos koji nastane".

Begzić je prethodno dostavio medijima snimak sa YouTubea, u kojem je pozvao predsjednika i potpredsjednika Vlade, kao i predsjednika Skupštine, da pomognu u rješavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima nanesena višemilionska šteta.

"Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije", naveo je on na snimku i demonstrirao kako naprava funkcioniše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije