Ex -Yu

Kravu vezao oko vrata i čupao autom iz kanala

Kravu vezao oko vrata i čupao autom iz kanala
Foto: Printscreen video Index.hr | Kravu vezao oko vrata i čupao autom iz kanala

OPUZEN - Hrvatski mediji objavili su snimak pokušaja izvlačenja krave iz kanala u dolini Neretve.

Na snimku se može vidjeti kako muškarac pokušava izvući kravu iz odvodnog kanala. Životinja je privezana oko vrata užetom ili sajlom zakačenom na kuku vozila.

Vidljivo je kako se životinja muči prilikom manevra. Okupljeni pokušavaju upozoriti vozača da će se krava ugušiti te mu sugerišu da joj zaveže uže oko rogova.

On to odbija govoreći kako je "ona u rupi".

Index.hr je saznao identitet muškarca koji je izvlačio kravu. Radi se o Dragi Bezeru, stočaru s područja opštine Kula Norinska, s desne strane Neretve. Već godinama se poljoprivrednici žale na Bezera i njegovu stoku koja se navodno nekontrolisano kreće tim krajevima i pritom uništava nasade i voćnjake.

Ratari tvrde da krave, konji i magarci lutaju cestama i grobljima. Upozoravaju kako se u slučaju uginuća životinjama skidaju markice kako se ne bi moglo utvrditi u čijem su vlasništvu. Uz to, naglašavaju kako je nadzorom zagrebačkog inspektora utvrđeno da se Bezer ne može starati o životinjama te mu se trebaju oduzeti. Međutim, kažu da je postupak obustavljen zbog nedostatka sredstava u iznosu od 120.000 kuna, koliko je potrebno za proces.

Na pitanje Indexa zašto kravu nije vezao oko rogova, Bezer je rekao:

"Nemam pojma, nigdje ja nisam stavljao. Ovdje su kanali, ovdje što upadne, to samo ja mogu čupati. Koja preživi, koja ne preživi".

Uzenemirujući snimak izvlačenja krave možete pogledati OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije