Ex -Yu

Krijumčari migranata bježali od policije i sletjeli, jedno poginulo

Krijumčari migranata bježali od policije i sletjeli, jedno poginulo
Foto: MUP Hrvatske | Krijumčari migranata bježali od policije i sletjeli, jedno poginulo

ZAGREB - Jedna osoba je poginula, a više ih je povrijeđeno kada su krijumčari migranata, bježeći od policije, sletjeli s puta u šumu kod Velike Gorice.

Policija, koja vrši pojačanu kontrolu nezakonitih migracija, prošle noće uočila je dva terenca volvo austrijskih i mercedes mađarskih registracije, koje su pokušali da zaustave.

Vozila se, međutim, nisu zaustavila na zvučne i svjetlosne signale policijskih službenika koji su krenuli za njima u potjeru u koju su se potom uključili i zagrebački policajci, saopštila je policija.

Tom prilikom mercedes je sletio sa kolovoza u šumu, a volvo je prvo udario u dva zaustavljena policijska vozila i, takođe, sletio sa puta u šumu, a iz policije su naveli da je tom prilikom smrtno stradao suvozač u volvu.

Osobe iz terenaca, za koje se kasnije utvrdilo da je riječ o stranim državljanima, pobjegle su u šumu, ali su ubrzo pronađene.

Utvrđeno je da su dva vozila prevozila više stranih državljana, od kojih je većina povrijeđena zbog čega im je ljekarska pomoć pružena u zagrebačkim bolnicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije