Ex -Yu

Krivokapić: DPS i URA planiraju bojkot vanredne sjednice

Krivokapić: DPS i URA planiraju bojkot vanredne sjednice
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Krivokapić: DPS i URA planiraju bojkot vanredne sjednice
Tanjug

PODGORICA - Više je nego očigledno da će nova zajednička aktivnost koalicije DPS-URA biti udruženi bojkot vanredne sjednice Skupštine, koju je inicirala Vlada, a na kojoj će se raspravljati o dva izrazito važna institucionalna pitanja, saopšteno je danas iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

"Sinoćnji televizijski nastup Dritana Abazovića i poruke koju je tvitovao u četvrtak odlazeći gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, da se o inicijativi Vlade za skraćenje mandata Skupštini ne može raspravljati ukoliko na zakazanoj sjednici ne prisustvuje barem 41 poslanik, svjedoče da novi koalicioni partneri nisu zainteresovani za institucionalno djelovanje, već isključivo za sopstvene zakulisne dogovore, kao što je ideja o novoj, antiustavnoj manjinskoj vladi", saopšteno je iz Kabineta Krivokapića.

Iz Kabineta premijera su, prenosi RTCG, kazali da u potpunosti razumiju poruke međunarodnih partnera da probleme treba rješavati unutar institucija, ali, kako su naveli, sinhronizovane najave Ivana Vukovića i Dritana Abazovića o onemogućavanju kvoruma, odnosno bojkotu sjednice, dovode do nezaobilazne blokade Skupštine već pri prvoj vanrednoj inicijativi.

"Dodatno, kada je centralna institucija blokirana, ona nije u mogućnosti da obavlja nadležnosti utvrđene Ustavom, pa se stoga upravo od strane koalicije DPS-URA nameću vaninstitucionalna rješenja. Na svu sreću, Ustav Crne Gore prepoznaje građanina kao nosioca suvereniteta i zaštitnika izborne volje", poručuje se u saopštenju iz Kabineta premijera Krivokapića.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije