Ex -Yu

Krivokapić: Ekspertska vlada najbolji model

Krivokapić: Ekspertska vlada najbolji model
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Krivokapić: Ekspertska vlada najbolji model

​PODGORICA - Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je danas da će veoma pažljivo razmotriti sve nove inicijative i prijedloge za unapređenje rada vlade, koje su došle i koje budu dolazile od predstavnika parlamentarne većine, i iza kojih, kako je naveo, stoji najmanje 41 poslanik.

Krivokapić je na Tviteru ponovio da je stava da je ekspertska vlada najbolji model za vođenje reformi i demokratske tranzicije, i to, kako navodi, ne znači da eksperti u vladi ne mogu da predlažu i političke partije.

"Vlada ostaje privržena sporazumu koji su tri koaliciona lidera potpisala nakon 30. avgusta, ali i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, te vladavini prava, koja podrazumijeva hitne i neodložne promjene u pravosuđu i tužilaštvu", naveo je Krivokapić.

Krivokapić je to saopštio nakon što su sinoć predstavnici DF-a i Demokrata dogovorili rekonstrukciju aktuelna vlade, a jedan od lidera DF Nebojša Medojević ranije danas na konferenciji za novinare rekao da Krivokapić ne može biti na čelu nove vlade.

Krivokapić i predstavnici URE Dritana Abazovića nisu učestvovali u dogovoru DF-a i Demokrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije