Ex -Yu

Krivokapić: Novi izbori jedino rješenje političke krize

Krivokapić: Novi izbori jedino rješenje političke krize
Foto: Tanjug/Arhiva | Krivokapić: Novi izbori jedino rješenje političke krize

​PODGORICA - Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da su novi izbori jedini način za razrješenje najteže političke krize u novijoj istoriji Crne Gore.

"Nakon jasno iskazane namjere da URA, DPS i njegovi sateliti, na neustavan način izaberu novu manjinsku vladu, postaje jasno da su novi izbori jedini način za razrješenje najteže političke krize u novijoj istoriji Crne Gore, koju su nam priredili 'avangardni' hazarderi", napisao je Krivokapić na svom Twitter profilu.

Na vanrednoj elektronskoj sjednici koja je održana danas Vlada Crne Gore podnijela je zahtjev i dostavila ga Parlamentu za skraćenje mandata Skupštine Crne Gore.

Vlada premijera Zdravka Krivokapića predlaže da sjednica na kojoj će biti razmatrano skraćenje mandata poslanicima Skupštini Crne Gore bude održana 4. februara.

Poslanici koalicije "Crno na bijelo" i opozicionih partija zatražili su da istog dana bude održana sjednica na čijem bi dnevnom redu bilo glasanje o povjerenju Vladi Zdravka Krivokapića.

Prema Ustavu Crne Gore, Skupštini mandat može prestati prije vremena skraćenjem ili njenim raspuštanjem.

Prijedlog za skraćenje mogu podnijeti predsjednik Crne Gore, Vlada ili najmanje 25 poslanika, a odluka o skraćenju mandata donosi se većinom glasova svih poslanika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije