Ex -Yu

Krivokapić: Odnosi sa Srbijom sve bolji, predviđena posjeta i Banjaluci

Krivokapić: Odnosi sa Srbijom sve bolji, predviđena posjeta i Banjaluci
Foto: Anadolija | Krivokapić: Odnosi sa Srbijom sve bolji, predviđena posjeta i Banjaluci

PODGORICA - Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je veoma zadovoljan što postoji komunikacija sa državnim zvaničnicima Srbije i izrazio uvjerenje da će uskoro uslijediti uzajamne posjete na najvišem državnom nivou

On je naveo da je nekoliko puta razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Anom Brnabić, te da o boljim odnosima dvije zemlje svjedoče brojne posjete crnogorskih ministara Beogradu.

Crnogorski premijer je najavio posjetu Sloveniji, te Sarajevu i Banjaluci.

Krivokapić je rekao za "Nova.rs" da je Vlada Crne Gore stabilna i da će trajati pun mandat u skladu sa zakonom.

On smatra da je polarizacija u crnogorskom društvu vještački izazvana i da podjele na prosrpske i procrnogorske nacionaliste stvaraju samo oni koji od tih podjela i sukoba profitiraju, ne samo politički, već i finansijski.

"Cilj im je da izrežiranim protestima sačuvaju sve ono što su proteklih decenija stekli šireći mržnju i podjele u državi. Ova Vlada im je u tome najveća prepreka", poručio je Krivokapić.

On kaže da ga ne pogađaju stavovi da zloupotrebljava poziciju premijera sekularne države svojim vjerskim razmišljanjima.

"Žao mi je što mnoge iritira činjenica da je aktuelni crnogorski premijer vjernik i pravoslavni hrišćanin. Svoje vjere se ne stidim i baš zato što sam vjernik i hrišćanin uvijek sam poštovao i cijenio svakog čovjeka, ma kojoj vjeri, naciji ili rodu pripadao. Tako će biti i u budućnosti", naglasio je Krivokapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije