Ex -Yu

Krivokapić: Političkog restovanja neće biti

Krivokapić: Političkog restovanja neće biti
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Krivokapić: Političkog restovanja neće biti

PODGORICA - Vlada Crne Gore prezentovala je danas efekte jednogodišnjeg rada, a premijer Zdravko Krivokapić, čiji odlazak traži dio stranaka pozicije i cijela opozicija, izjavio je da je njegova vlada jedna od najuspješnijih i poručio im da političkog resetovanja neće biti.

Krivokapić je rekao da će aktuelna vlada ostati upamćena kao jedna od najuspješnijih u istoriji Crne Gore.

On je kazao da prihode od 700 miliona evra za devet mjeseci niko ne može da ospori.

"Ova vlada će u istoriji ostati upamćena kao jedna od najuspješnijih vlada", poručio je premjer Zdravko Krivokapić, prenio je portal RTCG.

Premijer je poručio i da više nema povratka na staro. "Političkog resetovanja u Crnoj Gori više nema. Da li to neko želi, naravno da je to njegovo pravo", naveo je premijer.

Dodao je da je za devet mjeseci ove godine ostvaren prihod od 700 miliona evra prihoda, što je, kako ističe, pet puta više nego 2020.

"To je rezultat koji niko ne može da ospori", kazao je Krivokapić i dodao da se uvijek može više, ali da u odnosu na okolnosti i kontekst, misli da niko ne bi mogao više da ostvari.

Ponovio je da njegova vlada nudi programe, a ne politiku.

"Nudimo programe za boljitak Crne Gore i zato smo buklavno svim političarima neprijatelji, zato što smo pokazali da je program značajniji od politike...", rekao je Krivokapić.

Rekao je da neće govoriti o ocjenama ministara, jer su, kako je kazao, bili jedinstveni u radu uz slobodu mišljenja.

"Zato smo možda i izgledali malo čudno, jer nije čudno da poslije dikatatorskog režima takav vid demokratije bude i u vladi", poručio je Krivokapić.

Premijer je zahvalio svim ministrima, sekretarima, državnim službenicima i namještenicima i svima koji su podržali vladu, ali i svojoj porodici.

"Moja porodica je trpjela i trpi i danas. I neka to bude mjera Crne Gore da bi se Crna Gora povratila na pravi put istinske vrijednosti Crne Gore, a ne na ono što su bili mostovi koji su spajali kriminal i politiku", kazao je Krivokapić, koji je govorio i o tome šta je Vlada zatekla dolaskom na vlast.

On je, govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, podsjetio na najveću zapljenu kokaina u istoriji Balkana i zabranu skladištenja duvanskih proizvoda na teritoriji slobodne zone Luke Bar.

Kazao je i da se za vrijeme ove vlade nije desilo nijedno ubistvo u obračunu klanova.

Primijetio je da im stalno prigovaraju da su se bavili crkvom i religijom i dodao da Vlada ne bi imala takve rezultate da su samo to radili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije