Ex -Yu

Krivokapić: Rekonstrukcija Vlade jedna od opcija

Krivokapić: Rekonstrukcija Vlade jedna od opcija
Foto: Anadolija/Arhiva | Krivokapić: Rekonstrukcija vlade jedna od opcija

PODGORICA - Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je danas da je rekonstrukcija Vlade jedna od opcija za rješavanje situacije sa ministrom pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimirom Leposavićem.

"Da li će biti rekonstrukcije - vidjećemo. Ako imate samo jednu opciju, onda ne treba da igrate na tu opciju. Da imamo zakon o Vladi, ovi bi problemi bilo vrlo brzo razriješeni", izjavio je Krivokapić novinarima u Podgorici.

On je naveo da je u slučaju ministra Leposavića uradio sve što je bilo do njega.

"Više od toga ne mogu", rekao je Krivokapić i dodao da nema priče o nezamjenjivima u Vladi i da svi trebaju da snose odgovornost za svoja djela.

Premijer Crne Gore zatražio je ranije ostavku i pokrenuo postupak smjene Leposavića zbog njegove izjave da će priznati da je u Srebrenici počinjen genocid kada se to nedvosmisleno utvrdi kao i zbog toga što je osporio legitimitet suda u Hagu.

Krivokapić je danas na panel-diskusiji "Kuda ide Crna Gora: vladavina prava i antikorupcija", koju je organizovao u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, rekao da Crna Gora sa drugim pristupom treba da gradi bolju budućnost.

On je naveo da Crna Gora ima najgori rezultat od svih država koje žele da budu dio EU, dodajući da je problem u poglavljima 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava i organizovani kriminal i korupciju.

Krivokapić je istakao da zajednički cilj Vlade, Skupštine i sudstva treba da bude prosperitet Crne Gore i napredak koji će osjetiti građani.

"Ne može preko noći u ovakvoj krizi da se osjeti taj boljitak. Crna Gora će za dvije godine sa 12 projekata koje priprema Vlada, ako makar četvrtina bude zaživjela, u svojoj kasi imati najmanje milijardu evra", rekao je Krivokapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije