Ex -Yu

Krivokapić o napadu u Pljevljima: Rukopis Đukanovićevih službi

Krivokapić o napadu u Pljevljima: Rukopis Đukanovićevih službi
Foto: N.N. | Krivokapić o napadu na Islamsku zajednicu u Pljevljima: Rukopis Đukanovićevih službi

PODGORICA - Povodom događaja u Pljevljima i napada na prostorije Islamske zajednice, nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić najoštrije je osudio pokušaje odlazeće vlasti da zlokobnim provokacijama u mješovitim sredinama naruši međunacionalne i međukonfesionalne odnose.

"Očigledan je rukopis Đukanovićevih službi, koje su na istovjetnoj matrici održavale vlast svih prethodnih godina. Podsjećamo da su to isti akteri i iste službe koje su devedesetih godina vršile protjerivanja i represiju nad bošnjačkim i albanskim stanovništvom koje sad navodno štite", navodi seu saopštenju.

Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" posebno je ukazao na odgovornost direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

"Posebno ističemo odgovornost Veselina Veljovića u tom kontekstu, kao i u ovim događajima. Tražimo da policija hitno označi počinioca. U prethodnom periodu, policija je po hitnom postupku, nezakonito hapsila desetine ljudi zbog Fejsbuk statusa, tako da očekujemo makar sličan nivo 'efikasnosti' i u ovom slučaju", istakao je Krivokapić.

On je nagasio da Veljović izvjesno zna ko je počinilac ovog gnusnog djela izazivanja međunacionalne i međuvjerske omraze.

"U to smo sigurni i na osnovu informacija koje nam obezbjeđuju časni pripadnici Uprave policije. S obzirom na to da je počinilac iz iste strukture kao Veljović, sigurni smo da će zvanično ostati 'nepoznat'", dodao je Krivokapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije