Ex -Yu

Krivokapić prihvata sastanak s odlazećom vlašću o stanju finansija

Krivokapić prihvata sastanak s odlazećom vlašću o stanju finansija
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Krivokapić prihvata sastanak s odlazećom vlašću o stanju finansija

PODGORICA - Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić prihvatio je poziv predstavnika Ministarstva finansija da održe sastanak s ciljem pružanja informacija o stanju državnih finansija.

Krivokapić je na svom Twitter nalogu napisao da pozdravlja spremnost Ministarstva finansija odlazeće vlade da novoj vlasti dostavi te informacije.

"Zato prihvatamo poziv da se naši predstavnici sastanu s predstavnicima odlazeće vlade, smatrajući da je to početak dugo očekivane tranzicije vlasti", naveo je Krivokapić.

On je istakao spremnost za preuzimanje odgovornosti upravljanja državnim finansijama i ukupnom javnom administracijom, uz punu dostupnost svih podataka javnosti.

"Za razliku od trodecenijske prakse, mi vođenje politike doživljavamo kao odgovoran i transparentan proces, lišen skrivenih zaključaka užih kabineta, diskrecionih odluka ministara i nepodnošljive lakoće trošenja novca svih građana", naveo je Krivokapić.

On je naveo da očekuje da se najavljeni sastanak što prije održi da bi se hitno započeo oporavak crnogorske ekonomije i društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije