Ex -Yu

Krstičević primljen u Kuću slavnih američke Ratne škole

Krstičević primljen u Kuću slavnih američke Ratne škole
Foto: Ministarstvo obrane Hrvatske | Krstičević primljen u Kuću slavnih američke Ratne škole

ZAGREB - Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević primljen je u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

Krstičević je prvi hrvatski oficir koji je primljen u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD i prvi hrvatski ministar odbrane, koji je dobio to priznanje, prenosi Hina.

"Ovo je veliko priznanje za mene, za hrvatsku vojsku i za cijelu hrvatsku državu", rekao je Krstičević, koji je školovanje u toj američkoj obrazovnoj instituciji završio 1998. godine.

Svečanost je održana u vojnoj bazi Karlajl (Carlisle) u Pensilvaniji, a američki vojni izaslanik Robert Meters rekao je da "ko želi da uđe u Kuću slavnih mora da se istakne svojim doprinosom u služenju svojoj državi, te da se zalaže za saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama, što je posebno vidljivo u radu ministra Krstičevića".

U prostorijama Ratne škole izložene su fotografije i osnovni podaci o ministru Krstičeviću i ostalim polaznicima koji su dobili priznanje američke kopnene vojske.

Ratna škola kopnene vojske SAD je najviša obrazovna institucija Kopnene vojske SAD i osnovana je 1901. godine, navodi Hina.

Uz američke polaznike svake godine školu pohađa oko 80 međunarodnih studenata, vojnih oficira ili civilnih polaznika, iz savezničkih zemalja i bliskih partnera SAD sa svih kontinenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije