Ex -Yu

Kurti: Nema napretka, Vučićevi stavovi stari

Kurti: Nema napretka, Vučićevi stavovi stari
Foto: Facebook | Kurti: Nema napretka, Vučićevi stavovi stari

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kaže da nema napretka u dijalogu i tvrdi da se Beograd "nije udaljio od bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, niti od predsjednika Rusije Vladimira Putina i da Vučić ne mijenja stav o njegovom (Kurtijevom) zahtjevu za međusobno priznanje".

"Stavovi predsjednika našeg sjevernog susjeda su stari i moje insistiranje je naravno na sporazumu koji je, naravno, obavezujući, u potpunosti normalizuje odnose naše dvije zemlje, fokusirajuć se na međusobno priznanje. Ali u tom pogledu ne mogu da kažem da postoji napredak", rekao je Kurti nakon sastanka u Berlinu i zajedničke na neformalne večere sa predsjednikom Vučićem koju je organizovao specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčaka ,a prenosi Koha.

On tvrdi da je "već i međunarodnim faktorima jasno da je Srbija ta koja mora da se promijeni, da bismo imali rješenje za sporazum".

On je naveo da zavisno od toga kako će proći dijalog Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača koji će se održati 13. maj u Briselu, možda dođe do novog sastanka njega i Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije