Ex -Yu

Kurti: Nisam dobio ultimatum od međunarodne zajednice

Kurti: Nisam dobio ultimatum od međunarodne zajednice
Foto: Tanjug / AP / Arhiva | Kurti: Nisam dobio ultimatum od međunarodne zajednice

PRIŠTINA - Premijer samoproglašenog Kosova, Aljbin Kurti izjavio je danas da nije dobio nikakav ultimatum od međunarodne zajednice u vezi sa situacijom na sjeveru Kosova i da se stvari ne mogu riješiti pritiscima ili pominjanjem posljedica, prenosi prištinska "Koha ditore".

On je rekao da je na sastanku specijalnom izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru i izaslaniku EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslavu Lajčaku ponudio siguran izlaz iz krize na sjeveru, koju su po njemu izazavale nelegalne strukture Srbije.

"Nisam dobio nikakav ultimatum. Sreli smo se i razgovarali i ponudio sam siguran način za stabilan izlazak iz krize na sjeveru Kosova izazvane nelegalnim strukturama. Prva je vladavina prava, imamo desetine NATO vojnika, kosovskih policajaca i novinara koji su bili žrtve neviđene žestine nasilnih ekstremista", naveo je Kurti u izjavi medijima nakon džudo aktivnosti održane u teretani "Minatori" u Mitrovici.

On je naveo da ne misli da se te stvari rješavaju pritiscima i pominjanjem posleedica, a možda i sankcija najdemokratskijoj i najnaprednijoj državi Zapadnog Balkana.

"Uvjeren sam da ćemo uspjeti da razjasnimo nejasnoće. Imamo izazove i sa jednim i sa drugim. Ali naši bilateralni odnosi sa EU i SAD su odlični, kada američki ili evropski emisar dođe kao posrednik, onda se ovdje ne dovode u pitanje Evropa ili Amerika, odnos sa Srbijom je u pitanju", nastavio je Kurti, prenosi "Danas".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije