Ex -Yu

Kurti: Sporazum iz Vašingtona je neprimjenjiv

Kurti: Sporazum iz Vašingtona je neprimjenjiv
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Kurti: Sporazum iz Vašingtona je neprimjenjiv

PRIŠTINA - Lider Samoopedjeljenja Aljbin Kurti smatra da je sporazum Vašingtona sa Srbijom neprimjenjiv i da ni tada kada je potpisan nije bio predviđen za sprovođenje.

On je rekao da su preovlađujući kontekst tog sporazuma predsjednički izbori u SAD i da obaveze koje su potpisale dvije strane nemaju mnogo veze sa Albancima i Srbima.

Kurti je rekao da mu Vašingtonski sporazum liči na sastavljan tekst u kojem je, kako je naveo, onaj ko je napisao tražio od svih u sobi da napomenu šta su zaboravili, prenosi "Kosovo onlajn".

"A onda su se odlučili za sve te stvari, kao što su 5G, Hezbolah, Srpska pravoslavna crkve, preseljenje ambasada iz Tel Aviva u Jerusalim, priznanje Izraela za Kosovo, nestale osobe, raseljena lica i izbjeglice, autoputevi, željeznice, jezero Gazivode. obustavu potrage za priznanjem i članstvom u međunarodnim organizacijama, priznavanje diploma koje su već potpisane u Briselu, takozvani mini-šengen, Američka banka za razvoj u Beogradu", naveo je Kurti.

Zato je, dodao je, njegov utisak da nije postojala namjera da se sporazum primijeni, kao i da on i nije predviđen za sprovođenje.

Pored toga, Kurti je rekao da jednogodišnji moratorijum na članstvo u međunarodnim organizacijama šteti Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije