Ex -Yu

Lavrov: Lazanski uložio dušu u razvoj odnosa Srbije i Rusije

Lavrov: Lazanski uložio dušu u razvoj odnosa Srbije i Rusije
Foto: Tanjug/AP | Lavrov: Lazanski uložio dušu u razvoj odnosa Srbije i Rusije
Tanjug

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov uputio je danas šefu srpske diplomatije Nikoli Selakoviću saučešće povodom smrti ambasadora Srbije u Moskvu Miroslava Lazanskog.

"Duboko smo šokirani zbog vijesti o preranoj smrti ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog. Dugo godina smo poznavali Miroslava kao sjajnog novinara i publicistu, velikog poznavaoca geopolitičkih i vojnih aspekata situacije na Balkanu i u svijetu", navodi se u telegramu saučešća Lavrova.

On je naveo da je Lazanski bio iskreno posvećen svojoj zemlji i poslu, i polazeći od tih stavova, pristupio je i obavezama na funkciji ambasadora Srbije u Moskvi i uložio svoju dušu u razvoj odnosa između dvije zemlje.

"Izgubili smo druga i istinskog pristalicu jačanja rusko-srpskog bratstva. Baš takvog ćemo pamtiti Miroslava Lazanskog", napisao je Lavrov.

"Molim Vas da primite moje najdublje saučešće zbog ovog nenadoknadivog gubitka, kao i da prenesete riječi saosjećanja rodbini i najbližima Miroslava Lazanskog", dodaje se u telegramu.

Lazanski je od 2019. godine obavljao dužnost ambasadora Srbije u Rusiji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije