Ex -Yu

Lavrov razgovarao sa zvaničnicima Srbije

Lavrov razgovarao sa zvaničnicima Srbije
Foto: Tanjug/AP | Lavrov razgovarao sa zvaničnicima Srbije

MOSKVA - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i zvaničnici Srbije danas su u telefonskom razgovoru izrazili namjeru obje strane da se odupru zlonamjernim pokušajima revidiranja pojedinih istorijskih događaja na Balkanu, te istakli da je nedopustivo kačenje politizovanih etiketa državama i narodima.

Tokom razgovora Lavrova sa predsjednikom Skupštine Srbije Anom Brnabić, šefom diplomatije Markom Đurić i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem pažnja je posvećena situaciji na Balkanu, rješavanju kosovskog problema, kao i situaciji u i oko BiH, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Srna.

U duhu strateškog partnerstva razmatrana su ključna pitanja bilateralne saradnje, te je potvrđena obostrana spremnost za jačanje saradnje i nastavak dijaloga na visokom i najvišem nivou, kao i u međuresornom formatu.

"Razmotreni su problemi zajedničkog rada na multilateralnim platformama, prije svega u sistemu UN", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su konstatovali sličnost pristupa i obostranu želju za nastavkom koordinisanih aktivnosti s ciljem rješavanja ključnih pitanja međunarodne agende.

"Konstantovano je jedinstvo u potrebi oslanjanja na međunarodno pravo i fundamentalne rezolucije Savjeta bezbjednosti UN 1031 i 1244", navodi se u saopštenju.

Razgovor je obavljen na inicijativu srpske strane, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije